В суботу в Івано-Франківській області почали діяти карантинні обмеження «жовтої зони». Відомо, що даний регіон один із перших потрапив у «червону» зону карантину. Причиною було різке погіршення ситуації з COVID-19 в області.

Тоді, з 22 лютого в області заборонили роботу закладів громадського харчування, розважальних закладів, нічних клубів, кінотеатрів, спортивних залів, а також проведення культурних та релігійних заходів.

Вже минулої п'ятниці у МОЗ заговорили про покращення ситуації в області та перехід її в «жовту» зону.

Послаблення карантинних обмежень почали діяти вже минулої суботи, 10 квітня.

Так, мешканці Івано-Франківщини тепер можуть відвідувати заклади громадського харчування з умовою дотримання відповідних карантинних обмежень. Також свою роботу відновив приміський громадський транспорт.

На вулицях Івано-Франківська можна побачити, що людей побільшало. В заклади гродського харчування почали приходити відвідувачі.

Попри послаблення карантину та переходу області з «червоної» в «жовту» зону, мер міста Руслан Марцінків закликає мешканців не забувати, що пандемія коронавірусу ще не пройшла.

«Зняття червоної зони - це не скасування карантину! Прохання бути обачними і дотримуватись санітарних вимог, бо в іншому випадку швидко повернемось в червону зону», - зазначив мер.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ