МЗС Данії оголосило про висилку 15 співробітників російської розвідки, які працювали під прикриттям у посольстві рф.

Про це інформує «Європейська правда», з посиланням на МЗС Данії.

Як пише видання, чинного посла росії сьогодні, 4 квітня, на нараді в Міністерстві закордонних справ повідомили про те, що уряд Данії ухвалив рішення про вислання 15 співробітників російської розвідки, які працюють в посольстві росії в Копенгагені. У них буде 14 днів, щоб залишити Данію.

«За останні тижні картина європейської безпеки різко змінилася. Цим рішенням ми посилаємо Москві чіткий сигнал, що ми не погоджуємось з тим, що офіцери російської розвідки шпигують на данській землі. Вони становлять загрозу для нашої національної безпеки, яку ми не можемо ігнорувати», – заявив глава МЗС Данії Єппе Кофод.

За його словами, Данія не хоче розривати дипломатичні відносини з москвою. Тому російський посол і решта посольства в Копенгагені депортовані не будуть.

«Російський посол є нашим основним каналом передачі чітких меседжів безпосередньо Кремлю. Ми використовували це кілька разів останнім часом, не в останню чергу, щоб підкреслити рішуче засудження Данією абсолютно неприйнятного нападу Росії на Україну», – сказав Кофод.

 

Також послу росії повідомили про засудження урядом Данії жорстокості військових рф щодо мирного населення Бучі, а також наголосили, що навмисні напади на мирних жителів є військовим злочином.

Як писав «Вголос»,  напередодні МЗС Німеччини та Франції оголосили про рішення вислати з країни значну кількість російських дипломатів. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ