Білоруська спортсменка Христина Тимановська, яку зняли з Олімпіади і намагалися силоміць вивезти з Токіо в Мінськ після критики спортивних чиновників з її боку, вилетіла з японської столиці до Відня.

Раніше очікувалося, що вона полетить прямим рейсом зі столиці Японії у Варшаву – там їй видали гуманітарну візу. В останні дні вона перебувала в посольстві цієї країни в Токіо.

Однак, як повідомляє Reuters, в останній момент з міркувань безпеки вона вилетіла іншим рейсом – до Відня, столиці Австрії. Представник білоруської діаспори, який підтримує зв’язок з Тимановською, повідомив агентству, що на зміні маршруту наполягли польські дипломати. Вони звернули увагу на те, що на борту літака мали перебувати кілька журналістів.

Журналістам вдалося сфотографувати і зняти на відео спортсменку біля входу в аеропорту Токіо, проте спілкуватися з пресою вона не стала.

Білоруська легкоатлетка Христина Тимановська відмовилася повертатися до Білорусі з олімпійського Токіо на вимогу представників збірної своєї країни.

Її намагалися вислати в Білорусь після того, як вона розкритикувала роботу чиновників збірної. Тимановська висловила побоювання, що вдома її можуть арештувати, і попросила захисту в МОК і японської поліції.

Згодом стало відомо, що спортсменка отримала польську гуманітарну візу.

ІА "Вголос": НОВИНИ