Про це повідомила прес-служба столичного управління МВС Росії, пише «Лента».

Інцидент стався в понеділок, 21 вересня, близько 21:00, в торговій точці. «Кілька невідомих у масках зірвали термінал з кріплень, завантажили його на автомобіль марки Subaru і зникли», - розповіли в правоохоронних органах.

Для розшуку злочинців у місті введений план «Перехват». «На місці злочину працює оперативно-слідча група, встановлюється, яка сума грошей була в банкоматі», - додали в прес-службі. Якому банку належав апарат, не уточнюється.

4 вересня на заході Москви невідомі розкрили банкомат Райффайзен банку. Вони проникли у відділення кредитної організації на вулиці Богданова, наповнили автомат газом, а потім за допомогою акумулятора влаштували коротке замикання і підірвали його. Злочинці зникли з грошима.

14 липня аналогічним способом були викрадені гроші з банкомата Ощадбанку на вулиці Академіка Янгеля в Москві. Двоє невідомих закачали всередину автомата газоповітряну суміш і підпалили її. Тоді було викрадено 4,5 мільйона рублів. 10 липня невідомі в масках поцупили банкомат з продуктового магазину на 9-й Парковій вулиці. Сума збитку склала 8,4 мільйона рублів.

У травні на Зеленому проспекті в Москві невідомі спробували підірвати банкомат, проте не розрахували потужність газоповітряної суміші. У результаті автомат рознесло на шматки, було пошкоджено приміщення, де він перебував. Аналогічна спроба в лютому на Новоясеневскій проспекті також не увінчалася успіхом: після підриву банкомата з 7 мільйонами рублів грабіжник був змушений зникнути через що включилася пожежної сигналізації.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ