Депутат Львівської міської ради, очільник місцевого осередку партії «За майбутнє» Ігор Телішевський підловив на брехні міського голову Золочева, що на Львівщині, Ігоря Гриньківа.

Відповідаючи на пряме запитання журналістів «Народного толк-шоу» щодо будівництва у Золочеві московської церкви, Ігор Гриньків заявив, нібито до останнього про це не знав. А також обіцяв, що надалі буде із цим боротися. Ці слова міського голови Ігор Телішевський назвав лукавством.

«Я у житті найбільше не люблю лукавства, тому мушу це прокоментувати. Золочівським районом займаюся вже 6 років і багато чого можу сказати про міського голову. »Партію регіонів« він очолював аж до 2014 року. Тож будьмо відвертими: не було би в нас Революції гідності, московська церква у Золочеві була б побудована давним давно, він би ще відкривати її урочисто прийшов. Після Майдану Гриньків зайнявся партією »Самопоміч«. І тут можна провести дуже чітку паралель: у Львові мер від »Самопомочі« вдає, що не бачить, як будуються московські церкви, і у Золочеві мер від »Самопомочі« вдає те саме...Тепер він ще й займається розвитком »Слуги народу« у Золочівському районі. Зверніть увагу на перехід по партіях: »Партія регіонів«, тоді »Самопоміч«, тоді »Слуга народу«, - зазначив Телішевський.

Також депутат заявив, що нинішня обіцянка мера Золочева щодо боротьби з будівництвом московської церкви — не більше, ніж політичний піар напередодні місцевих виборів:

»Навіть місцеві мешканці вже кажуть: коли міський голова не має що показати у господарці перед виборами, коли роками не може відремонтувати хоча б площу - він переходить на релігійні теми і починає маніпулювати. Можна ж було звернутися у державні органи, які контролюють будівництво, і не допустити цього незаконного будівництва. Але міський голова вирішив натомість організувати мітинг...І за моєю інформацією, там у натовпі, який він зібрав, навіть не всі були місцевими мешканцями. Там були невідомі люди, які мали «підігріти» скандал, щоб міський голова потім вийшов і показв себе як той, хто захищає громаду. Це просто лукавство міського голови, який перед виборами вирішив пропіаритися«.

»Ви щойно включали ефіри, де міський голова чітко виступав проти Московського патріархату. Але на початку нинішнього ефіру він сказав трохи інше. Сказав, що якби попи мали всі дозвільні документи, він би дав їм можливість будувати ту церкву...Ви бачите? Людина просто відверто бреше в прямому ефірі! Такі люди не можуть бути при владі", - додав Ігор Телішевський.

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ