На думку фахівців, у понеділок з початком робочого тижня масштаби атаки можуть суттєво зрости, інформує видання Еuronews.

В Європолі називають напад хакерів безпрецедентним. Мішенями «хробака» стали сервери державних установ, банків та великих компаній. Серед найбільш постраждалих країн називають Британію, Росію, Китай, Францію.

«Європол здійснює близько 200 міжнародних операцій проти кіберзлочинності щороку. Але ми ще ніколи не стикалися з проблемою такого масштабу. Я вважаю, що зростання суми викупу стає принциповою загрозою у кіберпросторі. Нам ще не доводилося мати справу з такою безпрецедентною атакою. За останніми даними, йдеться про понад 200 тисяч постраждалих у щонайменше 150 країнах», – зазначив директор Європолу Роб Вейнрайт.

В Індонезії, як раніше в Британії, вірус атакував комп‘ютери служби охорони здоров‘я. 
Вимагаючи гроші, програма заблокувала доступ до файлів на дисках.

Цей вірус використовує прогалини в операційній системі Windows, виявлені розвідкою США. Припускають, що розробки стосовно усунення цих недоліків, над якими працювала американська Агенція з нацбезпеки, викрали хакери.

Як уже писав Вголос, 12 травня стало відомо про масштабну кібератаку. Лікарні і телекомунікаційні компанії по всьому світу стали жертвами хакерів-вимагачів. Хакерська програма блокує ПК і вимагає викуп у біткоїнах в обмін на дешифрування файлів. На біткоін-гаманці авторів вірусу WCry перерахували понад $6 тисяч. 

ІА "Вголос": НОВИНИ