Найбільший у світі виробник літаків, компанія Boeing, повідомила, що припиняє підтримку російських авіакомпаній і операції в Москві через вторгнення Росії в Україну. Таким чином, більшість літаків російських авіакомпаній залишаються без технічного обслуговування, а відтак вже незабаром всі цивільні авіаперевезення РФ можуть зупинитись.

Про це повідомив індійський телеканал HDTV з посиланням на представника авіакомпанії. 

"Ми призупинили основні операції в Москві та тимчасово закрили наш офіс у Києві", - сказав представник компанії Boeing.

Окремо представники американського авіагіганта зауважили, що також призупиняють постачання запчастин, технічного обслуговування та технічної підтримки для російських авіакомпаній.

"Оскільки конфлікт триває, наші команди зосереджені на забезпеченні безпеки наших товаришів по команді в регіоні", - повідомляють в Boeing.

Відхід Boeing відбувся після того, як американські ЗМІ повідомили, що президент Джо Байден оголосить про заборону російським літакам використовувати повітряний простір США під час своєї промови про стан Союзу у вівторок.

Санкція, про яку повідомляють CNN та інші ЗМІ, додасть Сполучені Штати до групи, яка включає Канаду та всі країни Європи (за виключенням Сербії, Чорногорія та Боснії і Герцеговини), які закривають повітряний простір для російських авіалайнерів та інших літаків у відповідь на вторгнення в Україну, яке почалося минулого тижня.

Авіакомпанія «Аерофлот», яка літає на літаках Boeing 737 і 777, минулого тижня оголосила про припинення польотів до Європи у відповідь на заборону польотів.

Останніми днями Сполучені Штати та європейські союзники ввели проти Москви жорсткі санкції, у тому числі виключивши окремі російські банки з системи обміну повідомленнями SWIFT, тоді як Вашингтон оголосив про заходи, спрямовані спеціально на центральний банк країни.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", наразі SWIFT очікує юридичні інструкції, які допоможуть відключити російські банки від глобальної системи.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ