37 тисяч учнів та студентів з числа внутрішньо переміщених осіб зараз навчаються у львівських школах, училищах та вишах.

Про це сьогодні, 16 травня, повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска.

За його словами, з цих 37 тисяч дітей, 24 тисячі 900 – школярі. Ще понад три тисячі осіб навчаються у закладах професійно технічної освіти. А у закладах вищої освіти – понад шість тисяч.   

Також Олег Паска наголосив, що більшість шкіл області перейшли у формат дистанційного навчання. Так, з 1140 навчальних закладів тільки близько сорока ведуть навчання очно.

Чиновник зазначив, що навчатися дистанційно діти мусять як з міркувань безпеки, так і через те, що у багатьох навчальних закладах мешкають переселенці. Тому зараз збирається та опрацьовується інформація про гуртожитки, які є аварійними або недобудованими.

«Після того, як ці гуртожитки відремонтують, туди можна буде частково переселити людей зі шкіл», - запевнив Олег Паска.

За його словами, зараз в області розроблять програму, яка допоможе повернути усіх учнів та студентів з 1 вересня до очного навчання.

Також директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації зазначив, що на Львівщині напрацювати новий курс зарубіжної літератури, історії України та всесвітньої історії.

«У цих курсах не буде авторів, які мали шовіністичне чи упереджене ставлення до України та її Незалежності», - зазначив він.  

Читайте також у «Вголосі» історію багатодітної мами з Донецької області, якій львівські лікарі повернули зір.

ІА "Вголос": НОВИНИ