У вересні у школах на Львівщині стартує проєкт «Почуй лікаря» . Волонтери та медичні експерти знайомитимуть учнів 9-10-х класів з основними заходами профілактики проблем зі здоров’ям .

Координаторка проєкту, радниця голови Львівської ОДА Галина Бордун під час брифінгу зазначила, що проєкт реалізується по чотирьох напрямках – профілактика серцево-судинних захворювань та цукрового діабету, популяризація здорового харчування та фізичної активності.

Волонтери обирали місцевість, де їм буде комфортно працювати, а також напрямки роботи.

«Під обрані волонтерами напрямки ми залучали відповідних медичних експертів. На свій розсуд волонтери також визначали, скільки часу вони можуть виділити для роботи у проєкті. Окрім того, експерти департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації  проведуть навчання для волонтерів та розкажуть, як комунікувати зі школярами», - додає координаторка.

Для участі у проєкті зареєструвалося близько 120 волонтерів – в основному, це студенти старших курсів львівських медичних навчальних закладів. З вересня вони проводитимуть зустрічі у школах. Заняття  переважно відбуватимуться  на уроках біології.

ІА "Вголос": НОВИНИ