Переговори з росією неминучі. Але Україна розпочне переговорний процес тоді, коли це буде вигідно нам.

Так на прохання «Вголосу» прокоментував заяву путіна військовий експерт Петро Черник.

«Це сигнал усьому світові, і нам, у тому числі що в якійсь частині, наголошую - в якійсь частині - росія дозріла до переговорного процесу», - каже він.

Проте, за його словами, вірити росії не можна. І поки на фронті не станеться перелом, розпочинати переговорний процес з ворогом не має змісту.

«На мій погляд, перелом на фронті станеться наприкінці серпня. Тільки тоді Україна матиме достатньо новітньої артилерії і реактивних систем залпового вогню, щоби по справжньому бити ворога», - прогнозує Петро Черник.

Експерт вважає, що суттєвого результату на фронті Україна почне досягати тільки через місяць-півтора після того, як отримає потрібне озброєння. І тільки тоді можна буде починати розмовляти з росією.

«На превеликий жаль, у нас переконані, що з ворогом не розмовляють. Але всі війни, без винятку, найлютіші та найстрашніші, у підсумку закінчуються переговорами та договорами», - говорить військовий експерт.

Водночас Петро Черник зазначає, що всі майбутні договори України з росією повинні бути укладені з позиції сильної України як переможця з переможеним.

А саме зараз, коли путін раптом запропонував розпочати переговори, на думку експерта, погоджуватися на них не варто. Адже ми під боком маємо підлого, нещадного та жорстокого ворога, який грає без правил. Так було завжди. Але на жаль, нікуди Україна росію подіти не може.

«Ми приречені жити поряд з ними. Питання тільки як жити», - підсумував Петро Черник.

Нагадаємо також, як писав «Вголос», в Україні очікують постачання ППО від союзників.   

ІА "Вголос": НОВИНИ