Про це сьогодні у коментарі журналістам заявив керівник управління транспорту Львівської міськради Віктор Щир, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Після вкорочення приміських маршрутів, найбільший супротив мешканців виник через те, що їм доводиться платити більше. Проблема є й для міста, але її треба колись починати вирішувати. Ми плануємо, що в грудні ЄБРР оголосить конкурс на впровадження електронного квитка у Львові. І коли це станеться, а я думаю, що вже на початку 2018 року, ця проблема виросте ще вдвічі для мешканців приміських сіл і перевізників. Адже львів’янам буде вигідніше і дешевше купити місячний абонемент. Люди з передмістя теж зможуть його придбати, але й вони ще й змушені будуть платити за проїзд у приміських маршрутках», – розповідає Щир.
Однак чиновники одразу ж пропонують свій бартер, інакше це не назвеш.  «Потрібно поступово ще до впровадження е-квитка продовжити міські маршрути до передмістя.  Є розуміння щодо цього і у влади міста, і області. Але ми очікуємо, що найбільший супротив виникне у перевізників, адже  вони зараз мають укладені угоди з департаментом транспорту ЛОДА, у них є встановлені приміські тарифи, а за проїзд по місту вони просто збирають кошти собі у кишеню. У будь-якому разі. я думаю, що рішення про вкорочення приміських маршрутів є своєчасним і необхідним на сьогоднішній день. Треба готувати людей до електронного квитка», – заявив Щир.

Нагадаємо, громади різних сіл Пустомитівського району прийшли сьогодні пікетувати мера Львова Андрія Садового. У разі, якщо місто не поверне попередні кінцеві зупинки приміського транспорту, люди погрожують вже цієї неділі перекрити всю кільцеву дорогу навколо Львова. 

ІА "Вголос": НОВИНИ