«Беларускі Гаюн», який відслідковує пересування російської військової техніки на території білорусі, показав відео вибуху в районі аеродрому «Зябровка» поблизу Гомеля.

Про це повідомляється на сторінці «Беларускі Гаюн» в Телеграмі.

У Міноборони Білорусі пояснили вибухи загорянням двигуна. Але судячи з відео, яке було знято на відстані близько 20-25 км від аеродрому, спалахи не схожі на звичайну пожежу.

«Видно чіткий великий спалах, не схожий на »загоряння двигуна«. За уточненими даними, спалахи та вибухи в районі аеродрому »Зябрівка" почалися близько 00:20 11 серпня, що вже саме собою повністю спростовує інформацію Міноборони білорусі", – йдеться в повідомленні.

Усього було зафіксовано не менше 8 спалахів. Наголошується, що встановити зв'язок спалахів/вибухів із будь-якими навчаннями Збройних сил білорусі також поки не вдалося.

Видання «Зеркало» спробувало уточнити інформацію у пресслужбі Генштабу ЗСУ та на самому аеродромі.

У Зябровці відповіли, що «ніхто ні на кого не нападав», а в пресслужбі Генштабу заявили, що не можуть прокоментувати цю ситуацію.

Водночас радник голови МО України Олексій Копитько зіронізував , що «на аеродромі Зябровка проходять раніше неодноразово анонсовані «пюрером» навчання ППО та ВПС. Будь-які бавовни тощо. – виключно у рамках цих навчань». 

За інформацією ЗМІ, на військовому аеродромі «Зябровка» дислокується угруповання ЗС Росії. Там знаходиться велика кількість техніки, зокрема близько 10 одиниць ЗРК С-400 «Тріумф», дві одиниці ЗРПК «Панцир», ОТРК «Іскандер», а також танки і БМП.

Читайте також:

Удар по аеродрому в Саках – найбільша втрата російської авіації з часів Другої світової війни – СNN

Окупанти в Новій Каховці ведуть вогонь із «Градів» прямо біля кафе. Відео

Обстріл Нікополя: кількість жертв збільшується

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ