Про це повідомило радіо Куреш.

«Озброєні люди захопили розташування, весь особовий склад і тих, хто перебував у цей час на території, силою поклали на підлогу. За інформацією з місця подій, в розташуванні батальйону озброєні люди застосували вогнепальну зброю, роблячи попереджувальні постріли в повітря і по ногах. Повідомлень про потерпілих в розпорядженні редакції немає», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в розташуванні батальйону працює прокуратура і вибухотехніки. Журналісти каналу АТР, які перебувають на місці подій, не мають доступу до відеоапаратури, через те що вона нібито заблокована озброєними людьми.

Про нібито перестрілку на кордоні з Кримом у ніч на 13 лютого повідомляє і один із сайтів сепаратистів. Посилаються на повідомлення в Facebook екс-уповноваженого з прав інвалідів Олексія Журавко, звільненого Кабміном ще в 2014 році.

Журавко пише про конфлікт із заснованим Лєнуром Іслямовим батальйоном, який нібито стався у селищі Чонгар.

Про напад на "Аскер" (назва громадської організації заснованої Лєнуром Іслямовим) повідомляють пізно ввечері і "Новини Херсона". Видання посилається на керівника представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області Абмеджита Сулейманова.

У Збройних силах України підтвердили інформацію про напад на підрозділи, що виконують бойові завдання у Херсонській області на кордоні з окупованим Кримом. Про це повідомили у прес-службі оперативного командування "Південь", пише УНІАН.

"Підрозділ, що входить до складу військової частини оперативного командування "Південь" і виконує бойові завдання в Херсонській області на кордоні з Кримом облаштовували за наказом командира бойові позиції. Під час здійснення необхідного переліку робіт на позиції прибули максимально озброєні представники незаконного збройного формування", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представники збройного формування були затримані й роззброєні.

"Повідомлення про напад ЗСУ на громадську організацію "Аскер" є нічим іншим, як черговим фейком і спробою очорнити Збройні Сили України", – наголошується у повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ