Італійці розробили новий застосунок AI Portraits Ars, який може позмагатись у популярності з FaceApp. На відміну від останнього, який «зістарює» фото користувачів, AI Portraits Ars перетворює фото на портрети епохи Відродження.

Сервіс розробили спеціалісти Міланського політехнічного інституту та лабораторії штучного інтелекту MIT-IBM Watson, передає Fast Company.

За словами розробників, нейромережу навчили на базі 45 тис. картин. Для стилізації світлин під картини нейромережа використовує прийоми художників XIV століття.

Технологія сама визначає, як саме стилізувати портрет на основі рис обличчя і фону на знімку. Для створення портретів також ігнорується посмішка, оскільки художники зазначеної епохи дуже рідко зображували яскраві емоції.

Як запевняють автори проєкту, отримані дані користувачів не будуть використовуватись для будь-яких інших цілей, їх негайно видалять.

Зазначимо, що американський сенатор звинуватив розробників FaceApp у незаконному зберіганні особистих даних і файлів користувачів.

Зараз сервіс AI Portraits Ars працює з перебоями через велике навантаження. Тож «Фактам ICTV» вдалося перетворити на портрети лише кілька фотографій відомих українських політиків.

З’ясувати, як би виглядав ваш портрет, якби вас намалював живописець пів століття тому, можна на офіційному сайті сервісу.

Нагадаємо, користувачі мережі «зістарили» політиків і артистів за допомогою додатку FaceApp.

ІА "Вголос": НОВИНИ