Замість зберігати стару австрійську бруківку, якою й нині пишаються найрозвиненіші міста Європи, міська влада Львова її розпродує. Лише за останні 15 років у місті було знищено 40 вулиць з бруківкою.

Про це у прямому ефірі «Народного толк-шоу» заявив депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андріян Гутник.

«Насправді, мені як львів'янину, який вже 50 років ходить по тій бруківці, по якій ходять мої діти, по якій ходили батьки - це щось дуже важливе. Це асоціюється зі Львовом і для мене, і для всіх моїх друзів. А влада так безгосподарно до цього ставиться...

Тішить тільки одне, що 25 жовтня львів'яни зрозуміють, що це просто бандитське угруповання, яке 15 років грабує Львів. За 15 років більше ніж 40 вулиць з бруківкою знищили! Залили асфальтом чи перемостили новою бруківкою. А там, де навіть перекладали старою львівською, то не за тією технологією. В сусідній Польщі є навіть училище, де вчать перекладати стару бруківку. У Перемишлі - недалеко звідси! Чиновника ЛМР відправте у той Перемишль і хай подивиться, як там перекладають австрійську бруківку!» - зазначив Гутник.

За словами депутата, стару австрійську бруківку дозволяють собі продавати всього два міста:

«У нас у Львові бруківка унікальна. Тільки декілька міст Європи можуть пишатись таким. А ця банда за 15 років 40 вулиць такої бруківки вкрала! Її видобували тільки у двої каменоломнях в Альпах! Тільки у двох, які є закритими! Ні одне поважаюче себе місто Європи, де така бруківка є, а це - Відень, Прага, Будапешт, не дозволить собі її продати! Все під контролем! Продають тільки два міста - румунське Тімішоара і український Львів...».

«Щоби бути чиновником нинішньої міської ради, головне - говорити, що Бог - то Андрій Садовий. Компетентності взагалі не треба. Там організацією дорожнього руху займаються люди, які взагалі ніколи не мали водійських прав! Як?! Перед тим, як перекривати таку важливу артерію, як вулицю Степана Бандери, треба було очистити десятки дрібних вулиць навколо! Хоча би позабирати закинуті автомобілі, які там стоять припарковані роками! А почали робити хаос. Як і все при господарюванні Садового з командою», - додав Андріян Гутник.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ