У Кабміні підрахували суму поточних збитків України у війні з Росією, яка становить» 564,9 мільярди доларів США. З них 119 мільярдів – втрати інфраструктури.

Про це повідомила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

« 564,9 млрд доларів. Саме такою є сума втрат, яких зазнала Україна від російського вторгнення. Існують щонайменше два методи їхнього  підрахунку. Перший – це оцінка втрат від безпосередніх руйнувань, другий – розрахунок втрат від загального впливу бойових дій, тобто усіх наслідків, включно з погіршенням економічної ситуації в державі», – йдеться у повідомленні.

 За словами Юлії Свириденко, наразі структура руйнувань така:

- 119 млрд дол США – втрати інфраструктури (зруйновано та пошкоджено майже 8 тис км доріг, десятки залізничних станцій, аеропорти);

- 112 млрд дол США – втрати ВВП у 2022 році;

- 90,5 млрд дол США – втрати цивільного населення (10 млн кв. м. житла, 200 тис автомобілів, продовольче забезпечення 5 млн осіб);

- 80 млрд дол США – втрати підприємств та організацій;

- 54 млрд дол США – втрати прямих інвестицій в українську економіку;

- 48 млрд дол США – втрати державного бюджету.

«Варто зазначити, що кожного дня цифри змінюються і, на жаль, вони зростають. Саме тому Україна, попри всі перешкоди, буде домагатися стягнення з агресора компенсаційних виплат. Як за судовими рішеннями, так і за рахунок передачі нашій державі заморожених на активів рф. Зло неодмінно буде покаране й росія на собі відчує всю тяжкість власних злочинних дій на території України», - зазначила міністерка економіки.

Як писав «Вголос», на час воєнного стану Кабмін ухвалив постанову про зміни у допуску та підготовці водіїв до керування транспортом. Зміни стосуються не лише водіїв, а й адміністрації автошкіл. 

ІА "Вголос": НОВИНИ