Впродовж минулої доби, 11 серпня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі було зафіксовано 8 порушень режиму «тиші» з боку російських бойовиків.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС у фейсбук.

Відомо, що обстріли були зафіксовані біля Новомихайлівки, Новоселівки, Луганського, Миронівського та біля села Піски.

Так, поблизу селищ Новомихайлівка та Новоселівка вороги відкрили вогонь з артилерійських систем калібру 122-мм та здійснили обстріл цих населених пунктів. 

В Новоселівці через обстріли противників загинув місцевий житель 1935-го року народження. Також були пошкоджені оселі жителів села та прилеглі домогосподарства.

Варто зазначити, що в результату обстрілу Новомихайлівки було пошкоджено територію ферми та лінію електропередач. Це призвело до знеструмлення населених пунктів Тарамчук, Славне, Солодке, Новомихайлівка. Крім того, Новомихайлівка залишилась без водопостачання. 

Біля Луганського окупанти стріляли зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. А поблизу Миронівського терористи відкрили вогонь зі станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Також повідомляється, що між Донецькою та Луганською областями ​був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець отримав осколкове поранення. Йому надали першу медичну допомогу та госпіталізували у медзаклад. Зараз його стан здоров'я задовільний.

Про всі факти порушення режиму тиші з боку військо РФ Українська сторона повідомила представників ОБСЄ.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ