Про це під час чергової наради оперативного штабу Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки повідомив заступник Голови ДСНС України Василь Стоєцький, передає прес-служба відомства.

«Через постійні обстріли з боку терористів впродовж дня, автобусам, які мали б вивезти людей, так і не вдалося дістатися міста Авдіїувка. Разом з цим, зі Світлодарська вдалося вивезти 35 чоловік, з них 3 дітей, з Дебальцево 153 чоловіки, з них п’ятеро дітей. Людей доставили до Артемівська (55 чоловік) та Слов’янська (133 людини). Людям будуть запропоновані варіанти переселення до інших областей, а після визначення, їх буде безкоштовно направлено на місця», – зазначив Стоєцький.

Також він нагадав, що на залізничних вокзалах в містах Слов’янськ та Костянтинівка підрозділами ДСНС України розгорнуто пункти зустрічі для людей, що вивозяться із небезпечної зони.

«Там надається інформаційна, медична та інші види допомоги, а також психологічна підтримка. Потім людей залізничним сполученням безкоштовно перевозять до обраного місця тимчасового проживання. Також до цих пунктів можуть звертатись всі, хто хоче залишити небезпечні райони області», – йдеться у повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ