Німецькі вчені провели експеримент, щоб з'ясувати, як можна схуднути за допомогою шоколаду.

У ході дослідження піддослідних розділили на три групи, з індивідуальною дієтою для кожної з них. Дієти були підібрані за принципом «збалансованого харчування». Про це повідомляє «Оглядач» із посиланням на MedicalXpress.

У результаті встановили, що реципієнти, котрі щодня з'їдали плитку шоколаду, худнули на 10 % швидше порівняно з іншими пацієнтами.

Дієтологи на підставі отриманих результатів розробили «шоколадну дієту», яка, по суті, полягає в тому, що людина їсть в день по 100 грамів цього смаколика і більше нічого.

Однак декотрі фахівці попереджають, що така дієта може бути випробуванням для організму, оскільки шоколад — недостатнє харчування.

Темний шоколад сприяє тому, що в організмі виробляються ендорфіни й окситоцини, що прискорюють метаболізм. Також вони покращують настрій, тому людина менше хоче їсти і здатна активніше займатися фізичними навантаженнями.

На думку експертів, ідеальної в цьому випадку є «італійська шоколадна дієта». Людині радять вживати в їжу макарони твердих сортів, овочеві зупи, листові овочі та плитку чорного шоколаду на день.

Як повідомляв «Вголос», український шоколад найчастіше імпортують до Казахстану та США.

ІА "Вголос": НОВИНИ