Про це йдеться у статті Афера року: Садовий і комунальне АТП-1 «розвели» львів’ян на 67 мільйонів на порталі «Дивись інфо».

У п’ятницю, 17 лютого, Шевченківський районний суд Львова постановив вилучити необхідні для розслідування документи КП АТП-1. Справу ведуть слідчі військової прокуратури Західного регіону України, до яких звернувся спецпідрозділ БКОЗ Управління СБ України у Львівській області.

Як ідеться в ухвалі суду, Львівська міська рада заплатила за 15 автобусів, які навіть не виготовлені, крім того, було зроблено фіктивний акт прийому-передачі товару.

Цитуємо: «В січні 2017 року вказані автобуси в кількості 25 одиниць службовими особами ЛК АТП № 1 Львівської міської ради на підставі акту прийому-передачі прийняті від ТОВ СП «Електротранс» та здійснено оплату за нібито їх поставку на загальну суму близько 67,5 млн. грн. Однак, ТОВ СП «Електротранс» на виконання договірних зобов’язань перед ЛК АТП №1 Львівської міської ради поставлено до вказаного комунального автотранспортного підприємства лише 10 автобусів, а решта 15 автобусів із вказаної вище кількості транспортних засобів (автобусів) заводом-виробником (ТОВ СП «Електротранс») по теперішній час не поставлено та не виготовлено».

Справу кваліфікують за ч.5 ст.191 КК України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Покарання передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі.

Комунальне підприємство АТП-1 – найбільший за кількістю міських маршрутів перевізник, який підпорядковується Львівській міській раді. Підприємство отримує дотації з міського бюджету, тому що позиціонується як збиткове. Разом з тим його керівництво відмовляється звітувати про фінансування підприємства, про це неодноразово заявляли депутати ЛМР та журналісти.

ІА "Вголос": НОВИНИ