Ольга Березюк, депутат Львівської обласної ради від “ЄС”, переконана, що за каденції нинішнього міського голови у Львові не збудують крематорій.

“Я хочу всіх запевнити, що за каденції Андрія Івановича Садового у Львові не буде крематорію. Це не більше ніж інформаційні качелі. Чи будуть там спалювати людей чи ні? Чи потрібні там хрести чи ні? Чи подобається нам проєкт чи ні? Це не більше ніж провокація зі сторони міського голови аби змусити людей говорити на тему крематорій і відвернути увагу від більш нагальних проблем”, - коментує Ольга Березюк в ефірі Народного толк-шоу на телеканалі НТА.

На думку депутатки у Львові є набагато актуальніші проблеми, а гроші, які хочуть витратити на будівництво крематорію можна використати в інших сферах.

“Навіть якщо крематорій обійдеться місту в 100 млн грн, це ціна утеплення 40 садочків Львова. Саме в 100 мільйонів гривень обійшовся 1 км реконструкції вулиці Пасічної. Люди мають мати вибір, я не проти крематорію, але розмови про нього, залишатимуться лише розмовами і інформаційними маніпуляціями, допоки місто без доріг, садочків і шкіл”, - стверджує Ольга Березюк. 

Нагадаємо, нещодавно Андрій Садовий, міський голова Львова опублікував проект міського крематорію, який переміг на архітектурному конкурсі. Будівництво крематорію у Львові почали гостро обговорювати після публічної заяви депутата Львівської міської ради про недоцільність такої ідеї. Пізніше Андрій Садовий заявив, що крематорій у Львові таки буде, а його будівництво розпочнеться вже у 2022 році.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ