Держава мусить захищати дітей не словами та гаслами, а реальними діями, в тому числі в медичній сфері. Жіночий рух партії «ЗА МАЙБУТНЄ» вимагає наведення ладу в медзакупівлях, аби усі дитячі лікарні та пологові будинки країни були забезпечені необхідними препаратами і їм не доводилось шукати підтримки у благодійників. «ЗА МАЙБУТНЄ» також наполягає на створенні в країні мережі паліативної допомоги тяжко хворим людям, в тому числі дітям, аби позбавити їх від страждань.

Про це заявили лідер Жіночого руху партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова та кандидати від партії «ЗА МАЙБУТНЄ» на посаду міського голови м. Рівне Юрій Вознюк і в депутати обласної Рівненської ради Володимир Пилипчук.

«Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» прагне, щоб захист материнства і дитинства був справжнім, а не лише на рівні гасел чи загальних фраз. Тому наша депутатська група у Верховній Раді домоглася збільшення державного фінансування на лікування онкохворих, в тому числі дітей. З нашої ініціативи до бюджетних видатків включили статтю про закупівлю оклюдерів – сучасних імплантів для хворих на вродженні вади серця дітей. «ЗА МАЙБУТНЄ» подала зміни до бюджету на 2021 рік, аби профінансувати програму доступу українців до репродуктивних технологій», - повідомила Ірина Суслова.

За словами кандидата на посаду мера Рівного Юрія Вознюка, державні закупівлі ліків для Рівного відбуваються вкрай неефективно і в результаті те, що має забезпечити держава, медзакладам доводиться купувати за власний кошт.

«Наприклад, міський пологовий будинок у Рівному гостро потребує легеневого сурфактанту, який допомагає розкривати легені у новонароджених. На все місто його закупили лише 10-15 флаконів, тоді як дитині іноді потрібно 2-3 флакони цього засобу. Коштує він дорого й далеко не всім по кишені. Але йдеться про життя малюка і лікарі змушені шукати підтримку в місцевої влади, спонсорів або купувати препарат на заощадження медзакладу. Одним з моїх пріоритетів як міського голови Рівного буде допомога пологовому будинку та іншим дитячим мед закладам у забезпеченні усіма необхідними ліками», - відзначив Юрій Вознюк.

Кандидат в обласну Рівненську раду від партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Володимир Пилипчук наголосив на потребі створення системи паліативної допомоги в області.

«Єдине таке відділення працює в селі Дядьковичі у районній лікарні. Воно приймає дорослих, але є потреба у відкритті аналогічного дитячого відділення. Проблемою опікуються благодійники, але чомусь не держава, яка мала б це робити в першу чергу. «ЗА МАЙБУТНЄ» розпочне розбудову мережі закладів паліативної допомоги, які допоможуть людям подолати біль. На жаль, такої підтримки потребують і діти, яких ми просто не маємо права залишати наодинці з бідою», - відзначив Володимир Пилипчук.

ІА "Вголос": НОВИНИ