[media=165715,165716,165717,165718,165719,165720,165721] 

Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

А журналістам натомість назвали чергову «нову» дату запуску «Трамваю на Сихів» – середина листопада.

Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза: «Ми знаходимося на завершальній стадії будівництва. Майже по всій 11-кілометровій мережі виконані будівельні роботи щодо комунікацій. На вул. Стуса ще проходить будівництво колектора, але вже підземним методом, що не заважає прокладати колію і робити дорожнє покриття. Основні будівельні роботи на сьогодні проходять на вул. Липова Алея-Угорська. Також після перенесення ринку «Санта-Барбара» всі сили будуть кинуті туди, аби облаштувати там розворотне кільце».

Загалом ринок «Санта-Барбару» обіцяють повністю перенести до 1 жовтня. Наразі підприємці не готові залишити свої робочі місця, доки не облаштований новий ринок на вул. Антонича.  Щодо будівництва колектора, то виконано більше половини робіт. Однак, як пояснив Береза, роботи будуть тривати ще місяць-півтора після запуску самого трамваю. Адже, так як вони ведуться під землею, то це не перешкоджатиме транспорту.

«Є всі передумови, щоб трамвай запустити вже в листопаді. Кошти є, місто теж дофінансовує свою частину і всі непередбачені речі ми зняли», – додав Береза.

З цим погоджується і представник французької компанії «Egis», яка веде нагляд над проектом. За його словами, роботи на цей час ведуться згідно з графіком і затримок не повинно бути.

Під час реалізації проекту також було влаштовано з’їзд по вул. Хуторівці, аби розвантажити рух транспорту, який йде на Сихів. На цьому з’їзді планують прокласти  тролейбусну лінію. Міст по вул. Хуторівка також було відрекунструйовано.

Загалом колії, встановлені по цьому маршруту, будуть максимально безшумними. Також проектанти переконують, що враховані вимоги людей з особливими потребами, зокрема будуть підвищені платформи тощо.

Загалом від кінцевої зупинки «Санта-Барбара» до центру міста обіцяють, що сихівчани зможуть дістатися за 20-25 хв. І на все це «добро» витрачено більше 27 млн євро.

ІА "Вголос": НОВИНИ