За період з 24 лютого 2022 року і до сьогодні з України через пропускні пункти на Львівщині виїхало близько півтора мільйона осіб.

Про це сьогодні, 18 березня, повідомив заступник директора департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Вадим Табакера.

Натомість за його словами, до України повернулося близько 150 тисяч осіб.

Проте на сьогодні вже зараз напливу охочих виїхати за кордон, - немає.

«За минулу добу виїхало 35 тисяч осіб, в’їхало – сім тисяч», - каже він.

Також, Вадим Табакера повідомив, що відучора розпочала працювати система «Шлях» для виїзду за кордон громадян України. Які підлягають мобілізації.

«Громадські організації, які отримують гуманітарну допомогу. Повинні звернутися до обласної військової адміністрації з листом. Де вказати дані водіїв, які перевозять допомогу», - пояснює він.

Ці дані військова адміністрація вносить до системи «Шлях» і погоджується прикордонною службою.  

Вадим Табакера уточнив, що мешканцям інших областей треба звертатися до військових адміністрацій своїх областей, а не до Львова. Тому що керівники військових адміністрацій інших регіонів України мають такі самі повноваження  і доступ до системи «Шлях», як і у Львові. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», сьогодні Львів зазнав авіаудару. Чотири рашистські ракети дісталися міста. Одна особа отримала поранення.

ІА "Вголос": НОВИНИ