[media=126995,126997] 

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ НП України в Київській області.

Так, восени минулого року на адресу департаменту кіберполіції Національної поліції України від правоохоронців США надійшли матеріали щодо українських користувачів, які в мережі Інтернет розповсюджували і збували дитячу порнографію.

Поліції вдалося встановити одного зі зловмисників, яким виявився мешканець міста Сміла Черкаської області. Під час обшуку в його помешканні правоохоронці вилучили ноутбук, в якому були файли порнографічного характеру, зокрема за участю дітей, та зафіксували переписку з охочими придбати фільми такої тематики, а також факт продажу.

Працівники поліції провели обшук ще в помешканнях близько 30 підозрюваних у розповсюдженні порнографії по всій Україні. Вилучену під час обшуків комп’ютерну техніку направлено на експертизу. 

Дії затриманого кваліфіковано відповідно до ч. 4 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів, вчинені повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або з отриманням доходу у великому розмірі) Кримінального кодексу України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ