За останній тиждень в Україні правоохоронці відкрили 118 кримінальних справ за виготовлення та використання підроблених ковід-сертифікатів. Відомо, що найбільше таких випадків виявили на українському кордоні.

Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За його словами, від сьогоднішнього дня на сайтах Головних управлінь Нацполіції в областях, запрацює окрема рубрика, присвячена роботі поліції під час пандемії. 

«На сьогодні ми працюємо у жорстких умовах. За останній тиждень відкрито 118 кримінальних проваджень за фактами виготовлення та використання підроблених ковід-сертифікатів. Найбільше ми виявляємо таку документацію при перетині кордону нашої держави», – повідомив очільник Нацполіції. 

Також Ігор Клименко повідомив, що впродовж минулого тижня за вчинення вказаних кримінальних правопорушень поліцейські повідомили 20 підозр. Також 20 обвинувальних актів уже направлені до суду. 

«Розповім про останні кричущі факти. Минула субота, автовокзал міста Мукачево: викрита група, яка займалася в касі не тільки продажем квитків на автобуси, а й до цих квитків також пропонувалися експрес-тести. Коли почали далі розслідувати цей злочин, виявилося, що до цього також причетні кілька лікарів медичних закладів на Закарпатті. Слідство триває. А в Івано-Франківській області спільно з СБУ викрили заступника директора комунальної лікарні – теж без щеплення вносилися в реєстр дані про проведення вакцинації громадян», – додав очільник Нацполіції.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ