Законопроект 7279-д, який посилює відповідальність за кермування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, підтримали 239 народних депутатів.

Тож згідно зі статтею 286-1 проекту закону, за керування транспортом в стані сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції за кермом доведеться сплатити штраф від 17 тисяч гривень (тисяча неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до 34 тисяч гривень (2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) із позбавленням прав на строк до 3 років.

Якщо водія впіймають за це порушення повторно, за це загрожує штрафом у 51 тисячу гривень (три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) з позбавленням права керування на термін від двох до трьох років.

Прийнятим законопроектом також вводиться визначення "кримінального проступку". Ним встановлюється кримінальна відповідальність за водіння в стані алкогольного сп'яніння.

Раніше за водіння у стані сп’яніння виписували штраф у розмірі 10 200 гривень, а порушника позбавляли прав на рік. У разі аналогічного порушення, вчиненого упродовж п'яти років, накладали штраф у 40 200 гривень і позбавляли права кермувати на десять років.

ІА "Вголос": НОВИНИ