На автостоянках біля польських маркетів вводять платні парковки, тому що для клієнтів не вистачає місць. Особливо в центрах польських міст.

Паркомати вже з’являються поруч із супермаркетами «Ашан». А плата за паркування стає частішим доповненням до покупок.

До цього часу поляки та й туристи звикли до того, що стоянки біля магазинів були безкоштовними, незалежно від часу зупинки. Це зараз змінюється, особливо перед магазинами, які знаходяться ближче до центру міст. Раніше машини залишали на цілий день. Як результат, для покупців не вистачало паркомісць і торговельні мережі впроваджують платні рішення на автостоянках магазинів, пише онлайн-видання Rzeczpospolita.

У деяких магазинах «Aшан» можна безкоштовно припаркуватися на дві години. Понад ліміт плата становитиме 3 злотих за годину.

« Через малу кількість паркувальних місць поруч із закладом та труднощі із забезпеченням місця для покупців, оскільки магазини розташовані біля житлових комплексів чи в центрі міста, ми вирішили використовувати лічильники для паркування», - каже Дорота Патейко, речник групи «Aшан». Це стосуватиметься 11 супермаркетів з 32 магазинів «Ашан» у Польщі. Автостоянки в решті гіпермаркетів - безкоштовні.

Плата за паркування запроваджена у 44 магазинах «Aldi» у Польщі, де оплату можна здійснити за допомогою мобільного додатку без необхідності друку квитків.

Менеджери мереж магазинів вважають, що введення платного паркування у центрах міст та поблизу рекреаційних місць гарантуватиме клієнтам торгових центрів комфорт та достатню кількість паркувальних місць.

Уряд Польщі проаналізував, що така практика компаній не порушує інтересів споживачів.

Систему лічильників паркування також запровадила компанія «Лідл». Всі автостоянки перед магазинами безкоштовні для покупців під час покупок. Вибрані місця обладнані системами паркування, які є безкоштовними за умови, що людина візьме безкоштовний квиток з паркомату і поставить за склом автомобіля.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ