Колишньому голові Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексію Кудрявцеву повідомили про підозру у підробці диплому і оголосили його у розшук.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора на своєму офіційному сайті.

Слідство з'ясувало, що Кудрявцев звернувся до невідомих  осіб з проханням зробити йому підроблений диплом про отримання вищої освіти і повідомив їм свої повні анкетні дані.

Згодом він звернувся до МОН для підтвердження іноземного документу про освіту на території України. Фальшивий диплом він використав під час свого вступу на посаду голови ДАБІ.

Що передувало:

  • У листопаді 2018 року стало відомо, що голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій Кудрявцев під час призначення на посаду подав підроблений диплом про вищу освіту.
  • Вже у грудні проти нього розпочали кримінальне провадження за ст. 358 ч 1, 4 і ст. 190 ч. 4 ККУ (підробка документів, використання підроблених документів і шахрайство в особливо великих розмірах).
  • Тоді ж у грудні 2018-го Кабінет міністрів звільнив його з посади.
  • Сторона обвинувачення багато разів повідомляла Кудрявцева про вимогу прибути до органу досудового розслідування для участі у слідчих та процесуальних діях. Проте чиновник ігнорував ці повідомлення і жодного разу так і не прийшов.

Яке покарання передбачене

За вчинений злочин Кудрявцеву загрожує тюремне ув'язнення терміном 12 років із конфіскацією майна.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ