Святошинський райсуд Києва дав три роки умовно, із забороною займати державні посади на два роки та 10 200 гривень штрафу в.о. голови Києво-Святошинського району Миколі Шкварону, передає ТСН.

Екс-посадовця визнали винним у використанні службового становища.

Як відомо, чотири роки тому Шкаврон підписав більше сотні розпоряджень, якими передав 350 га земель невідомим особам, більшість з яких були підставними і одразу ж свої ділянки перепродали бізнесменам. Шмат цієї землі нині активно забудовують і повернути їх державі вже не вдасться. Головний фігурант справи щиро покаявся у скоєному і пояснив, що на нього тиснули і обіцяли підвищення по службі. Йому загрожувало до 5 років ув'язнення, та з огляду на каяття прокуратура просила пом'якшення вироку.

Повідомляють, що Шкаврон на засідання прийшов із двома синами. Представники обвинувачення взагалі не з'явились на засіданні.

«Беручи до уваги поведінку обвинуваченого після вчиненого, яка наповнена щирими жалем і каяттям, суд вважає за можливе виправлення Шкаврона без ізоляції від суспільства», - проголосив в.о. голови Святошинського районого суду Києва Сергій Дячук.

Також суд пояснив екс-чиновнику, що він може оскаржити вирок. На запитання журналістів, чи не збирається він подавати апеляцію, Шкаврон нічого не відповів.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ