Несанкціоноване розповсюдження всілякої інформації про рух, переміщення чи розміщення військових формувань України пропонують запровадити кримінальну відповідальність і ув'язнення

 
Народні депутати України розглядають законопроєкт, відповідно до якого хочуть запровадити кримінальну відповідальність за розміщення несанкціонованої інформації про направлення, рух і розміщення Збройних Сил України та інших військових формувань України. Про це у соцмережах повідомив нардеп Андрій Осадчук
 
Аналогічно забороняється також повідомляти про направлення, переміщення міжнародної військової допомоги в Україну, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану. У воєнний час для тіктокерів за розповсюдження такої інформації – від п’яти до восьми років ув’язнення. Для організованої групи, з корисливих мотивів – від восьми до дванадцяти років ув’язнення.
 
Розглядають депутати і відповідальність за зловживання довкола гуманітарної допомоги.
Запровадження кримінальної відповідальності за незаконне використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги. Погоджено, що саме продаж таких товарів (предметів) загальною вартістю від 620 000 гривень або інше їх використання з метою отримання прибутку є злочином.
У військовий час буде каратися позбавленням волі від п’яти до семи років.
 
Андрій Осадчук закликає не форкати нічого, що стосується військової техніки. Оприлюднення такої інформації може сильно нашкодити українським військовим.
 
Зараз ці законопроєкти на погодженні у голів депутатських фракцій і груп та керівництва Парламенту.
 

«Вголос» писав, що нардеп України Віктор Медведчук,

 
що втік з під варти, перебуває у межах країни, його розшукують.

ІА "Вголос": НОВИНИ