Про це повідомило управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області. Це сталося на ріці Дністер навпроти села Заліски Стрийського району.

Місцевий громадянин ловив рибу на вудочку та спіймав вирезуба причорноморського вагою 1.5 кг. При цьому, згідно із нормативними актами про червонокнижних риб, він був зобов’язаний негайно повернути її назад в природне середовище. Однак цього не зробив.

Порушення виявили спільно з громадськими інспекторами Львівського рибоохоронного патруля. Тож вирезуба живим повернули у воду.

На порушника склали протокол про адміністративну відповідальність. Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від 20-ти до 30-ти неоподатковуваних мінімумів. За незаконний вилов порушнику доведеться сплатити збитки в сумі 10-ти тисяч гривень. Матеріали справи скеровано на розгляд суду.

Аналогічний випадок стався раніше на ріці Стрий в селі Явора Самбірського району. Двоє громадян ловили рибу забороненими знаряддями – сіткою-екраном. Серед їхніх «трофеїв» опинилася і морена звичайна, через що нараховано збитків у розмірі 1 650 гривень.

Нагадаємо, що вчора під час патрулювання працівники відділу реагування патрульної поліції Яворівського районного відділу поліції зупинили на автодорозі  Верещиця-Львів-Краковець автомобіль ГАЗ 69, де виявили зброю та м'ясо дичини.

ІА "Вголос": НОВИНИ