Укріплення українського кордону на межі з Білоруссю – це одне із основних завдань сьогодення. Утім сума, яку готові на це витратити, смішна.

Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок в ефірі проєкту «Говорить Великий Львів» на NTA.

Зокрема йдеться про 21 мільйон гривень. За словами Тягнибока, за ці кошти вдасться хіба пофарбувати стовпчики.

«Наш кордон із білорусами тягнеться на понад тисячу кілометрів. Його укріплення – це масштабна річ. Як це можна зробити за менш ніж мільйон доларів», – дивується він.

Також він вважає, що вже зараз можна запускати вдію територіальну оборону, навіть не чекаючи 1 січня 2022, коли чинності набере відповідний закон.

«У всіх прикордонних регіонах вже треба запускати територіальну оборону. Не можна чекати, поки вистрелить. Зрештою, яких ще дурних заяв  від маріонетки Путіна Лукашенка ще чекати. Де стратегічні рішення, як діяти у випадку, коли  з того боку під агресія. А це все поруч – біля Львівщини. Це наші Волинь, Рівненщина», – зазначив Олег Тягнибок.

Окрім того, уже зараз би мали активно проводитися й інформування населення, як діяти, якщо буде впроваджено надзвичайний стан, якщо розпочнеться агресія.

«Люди мають знати, як діяти, до кого звертатися. Ця робота вже має проводитися, якщо ми не хочемо і в цій частині України повторення 2014 року. Але зараз я у влади не бачу розуміння, як діяти», – переконаний Тягнибок.

Загалом він оцінив ситуацію як екстрену, яка вимагає серйозних кроків і рішень, а ще відчуття відповідальності за країну.

ІА "Вголос": НОВИНИ