Стрімкий контрнаступ України в Харківській області призвів не лише до того, що росіяни залишили низку раніше захоплених ними населених пунктів, а і до втрат особового складу.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.з посиланням на відкриті джерела BBC та волонтерів.

Як зазначається, з 5 по 12 вересня росія точно втратила в Україні понад 200 військових, зокрема 57 елітних фахівців - солдатів та офіцерів спецназу, морської піхоти, найкращих частин ПДВ та росгвардії.

Так, російська армія втратила щонайменше трьох підполковників (Денис Лазутін, командир батальйону 106-ї дивізії ВДВ Павло Кривов, комбат 70-ї мотострілецької дивізії підполковник Дмитро Кочетков), двох підполковників у відставці, 27 офіцерів, серед яких два військові пілоти, щонайменше 10 співробітників росгвардії, щонайменше семеро співробітників спецназу ГРУ, 10 морських піхотинців, щонайменше 29 десантників.

«Інформація про втрати російської сторони під час відступу на Харківщині продовжує надходити. Зазвичай російські ЗМІ, офіційні особи та родичі дізнаються та повідомляють про загибель військових із деякою затримкою», - зазначається у публікації. 

Всього на 16 вересня BBC вдалося підтвердити інформацію про 6476 загиблих солдатів та офіцерів.

Видання зазначає, що з урахуванням інформації, що надходить з російських цвинтарів і меморіалів, список підтверджених втрат може містити щонайменше вдвічі менше імен загиблих в Україні, ніж реально поховано в росії. 

За оцінкою ЦРУ, до кінця липня росія втратила в Україні понад 15 тисяч військових. Британська розвідка повідомляла про 20 тисяч загиблих ще у червні. У повідомленнях генштабу України йдеться, що росія втратила понад 50 тисяч солдатів та офіцерів. Міністерство оборони росії востаннє звітувало про втрати 25 березня, повідомивши про 1351 загиблого. 

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Є дві версії. У Зеленського відреагували на підрив «генпрокурора ЛНР»

Росія тримає поблизу України майже 800 літаків і вертольотів

Контрнаступ на півдні: у ЗСУ розкрили втрати російської авіації

ІА "Вголос": НОВИНИ