Від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, з 24 лютого, в місті Маріуполь загинуло щонайменше 22 тисячі мирних жителів.

Таку заяву зробив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, пише CNN.

Він зазначив, що така цифра базується на численних контактах, які він та інші чиновники мерії продовжують підтримувати з офіційними особами, що знаходяться в місті. Водночас на думку радника, реальна цифра може бути набагато вище.

Андрющенко також повідомив, що зараз в Маріуполі складна ситуація з перепохованням загиблих, оскільки загарбники наполягають на тому, щоб повернуті тіла були доставлені в морг.

Крім того, вони вимагають від родичів або інших осіб, які хочуть забрати тіло на перепоховання записати відео і заявити, що покійний був убитий українськими військовими.

«У місті абсолютно темно. Єдине світло - від російських військ і російських патрулів. Всюди запах смерті і запах вогню», - заявив він.

Вголос раніше писав, що в Маріуполі під час розмінування території на міні підірвались двоє саперів «ДНР». Окупанти вижили, проте перебувають у важкому стані.

ІА "Вголос": НОВИНИ