Журналісти-розслідувачі з Bihus.Info встановили, що приховані камери у готельні номери для стеження за редакцією – справа рук Служби безпеки України.

Опісля кервництво СБУ прийняло кадрові рішення щодо Департаменту захисту національної державності.

Про це повідомила редакція Bihus.Info та пресслужба СБУ.

За даними журналістів-розслідувачів, за операцію відповідав департамент захисту національної державності СБУ. Судячи з відео, до встановлення техніки, ймовірно, залучали і департамент оперативно-технічного забезпечення СБУ. Загалом операція спецслужби тривала 6 діб.

Редакція вважає, що приховані камери були незаконно встановлені у сауні та щонайменше 8 кімнатах (будинки «Морква», «Вишеньки», «Хата 2», «Хата3»).

Натомість Служба безпеки України 5 лютого, після перегляду розслідування журналістів, заявила, що керівництво прийняло кадрові рішення щодо Департаменту захисту національної державності.

В Службі безпеки зокрема вказують, що серед клієнтів наркодилерів виявили окремих співробітників «Bihus.Info».

Зокрема повідомляють про операторку, яка фігурувала у кримінальному провадженні щодо незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

СБУ відкрила кримінальне провадження згідно зі ст. 359 Кримінального кодексу України (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

Нагадаємо, редакторка та журналістка проєкту Bihus.Info Аліса Юрченко в ефірі Суботнього стріму прокоментувала гучний скандал через стеження за журналістами-антикорупціонерами.

«Хотіли знайти зраду у професійній сфері і відео, яке опублікували у мережі – це доказ того, що її не існує. Воно свідчить про те, що ми працюємо чесно і професійно», – Аліса Юрченко, редакторка та журналістка проєкту Bihus.Info.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ