На Закарпатті громада смт Ясіня таки відстояла право переходу до Православної церкви України.

Про це у коментарі «Укрінформу» повідомив владика Закарпатської єпархії ПЦУ Варсонофій (Рудник).

Він розповів, що у неділю, 3 лютого, громада храму св. Георгія Побідоносця залишила Хустську єпархію УПЦ МП та підтримала приєднання до Закарпатської єпархії ПЦУ. Проте не зовсім мирно.

«Ситуація була доволі напруженою, збори громади почалися о 12-й годині, тривали до 15-ї, громада підтримала перехід більшістю голосів 70 — «за», 14 — «проти». Але священик відмовився від переходу», — розповів владика Варсонофій.

За його словами, до храму також прибув благочинний від Хустської єпархії та ще кілька людей із сусідніх сіл на підтримку. «Вони забарикадувалися у вівтарі, ображали людей і не віддали ключі від церкви. Зрештою, після довгих перемовин священик таки віддав ключі», — додав владика.

Він також повідомив, що сьогодні представники громади мають привезти до Закарпатської єпархії протокол зборів і заяву, у якій просять долучити їхню громаду до складу Закарпатської єпархії ПЦУ. Після цього він видасть відповідний указ. Також звернуться до Закарпатської ОДА щодо внесення змін у статут громади.

До слова, громада храму св. Побідоносця — вже третя на Закарпатті, яка за останні місяці перейшла до ПЦУ. За словами владики Варсонофія, до переходу готуються ще три громади.

Як писав «Вголос», на Закарпатті парафія МП приєднується до ПЦУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ