Про це йдеться у дослідженні порталу пошуку роботи Pracuj.pl.

Однак, працедавці у Польщі мають все більші клопоти з пошуком відповідних кандидатів.

А змінити та покращити ситуацію мають працівники з України. Так вважає одна четверта анкетованих компаній у Польщі, – інформує Лукаш Марціняк з групи Pracuj. Він наголосив, що польська економіка є на етапі дуже активного розвитку і потребує нових робочих рук.

Підприємцям важливі українці, які дуже поважають та цінують працю і старанно її виконують. Згідно з дослідженням, на виробничі посади беруть як некваліфікованих, так і кваліфікованих працівників з України. Фізично вони працюють найчастіше на будовах та у рільництві.

Однак вивчення тенденцій польської економіки показує збільшення потреби в розумовій праці. У цій сфері українці також можуть чимало запропонувати, – каже Лукаш Марціняк. Українці – чудові фахівці в IT-сфері або в продажах. Перешкодою може стати незнання польської мови, але зважаючи на те, як багато українців вчаться у польських вишах, ця проблема невдовзі буде вирішена, – відзначає Лукаш Марціняк.

До Польщі з України нині приїжджає більше чоловіків, ніж жінок. Здебільшого, це молодь. Пересічному українцю, який приїздить до Польщі, 33 роки. Згідно з найновішими підрахунками, у Польщі перебуває приблизно мільйон громадян України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ