Навесні 2014 року, коли ворог на Донеччині та Луганщині почав захоплювати адмінбудівлі, українські військові, котрі приїхали їх звільняти, наштовхнулися на недоброзичливе ставлення місцевих правоохоронців та мешканців.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів чемпіон «Ігор нескорених» Богдан Оксентюк.

Він пригадав: «Коли під’їхали до Донецької та Луганської ОДА, побачили: Все було забарикадовано, захоплено, будівлі були повністю під їхнім контролем. І для силового блоку поставили завдання: звільнити ці будівлі, аби не допустити незрозумілих референдумів. Тоді захопили й інші адмінбудівлі».

«Тамтешні «правоохоронці» нам казали прямо: «Зачєм ви сюда прієхалі? Ми самі разбєрьомся!» Але вони вже від початку були проросійські: вже після Майдану чекали на прихід Росії. Казали: «На нас можете не сподіватися!» Хоча були й такі, котрі залишалися вірними Україні. Та більшість служили з незрозуміло якими поглядами», — додав Оксентюк.

Історію 26-річного Богдана Оксентюка, уродженця Ковелю Волинської області, старшого лейтенанта Нацгвардії, котрий здобув три медалі на цьогорічних «Іграх нескорених», читайте тут: «Австралійці нас зустрічали як героїв, а от в Україні…»: історія чемпіона «Ігор нескорених» Богдана Оксентюка».

ІА "Вголос": НОВИНИ