Запорізьку АЕС відключили від останньої основної лінії електропередач, електроенергія постачається по резервній лінії. Також знову відключено один із двох енергоблоків, що працювали.

Про це повідомило Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ)

«Українська Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) в черговий раз втратила зв'язок з останньою магістральною зовнішньою лінією електропередачі, але об'єкт продовжує подавати електроенергію в мережу по резервній лінії», - сказано у повідомленні.

Український персонал повідомив експертам МАГАТЕ, що четверта 750-кіловольтна лінія електропередач вийшла з ладу. Ще три були втрачені раніше під час воєнних дій.

Електроенергія від АЕС поставляється резервною лінією, що з'єднує об'єкт із прилеглою тепловою електростанцією. Ця ж лінія може забезпечити резервне живлення ЗАЕС у разі потреби, зазначили у МАГАТЕ.

«Крім того, керівництво станції поінформувало команду МАГАТЕ про те, що один із двох діючих блоків ЗАЕС у суботу в другій половині дня було відключено через обмеження мережі. Той самий блок №5 було відключено також 1 вересня — у день прибуття генерального директора Гроссі на об'єкт — через внутрішній збій в електропостачанні, але наступного дня його знову підключено», — повідомили в агентстві.

Там додали, що один енергоблок досі працює.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ