У Міністерстві оборони України зафіксували перші ознаки прямого вторгнення Білорусі в Україну.

Зафіксовано ознаки підготовки збройних сил Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України. Про це йдеться в оперативній інформації щодо російського вторгнення, оприлюдненій на Facebook-сторінці Міноборони.

«Зафіксовано ознаки підготовки збройних сил Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України. Сили оборони нашої держави готові до відсічі. Безпосереднє залучення білоруських військ до збройної агресії РФ проти України, всупереч волі рядових військових і переважної більшості білоруського народу, стане фатальною помилкою Олександра Лукашенка», - наголошують у Міноборони.

 

Також ми писали, уже через тиждень окупаційні війська росії виснажаться. Однак це не означає, що війна закінчиться. Загарбники ще будуть здатні обстрілювати міста ракетами.

Про це в інтерв'ю «24 каналу» сказав генерал, екскомандувач армії США в Європі Бен Ходжес.

«Ця війна може тривати місяцями. Однак вирішальний етап, коли відбудеться зміна балансу сил, думаю, відбудеться приблизно за тиждень. Однак через 7 днів окупанти не зможуть взяти Київ чи Одесу. Тоді баланс сил зміниться повністю, а переваги України, зокрема логістична підтримка, покращаться», – наголосив Ходжес.

Додамо, українським десантникам вдалося знищити російських окупантів, які хотіли здійснити напад на півдні Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ