У Мелітополі, тимчасово зайнятому російськими військовими, окупанти посилили репресії проти українців і починають красти авто та навіть місцевий бізнес, пояснюючи це "націоналізацією".

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, виступаючи в ефірі об'єднаного теле- та радіомарафону "Єдині новини".

За його даними, лише за останній тиждень у полон забрали щонайменше 10 мешканців міста.

«Вони почали відбирати авто юридичних осіб на блок-постах, оголошуючи про їхню »націоналізацію«... У людей починають забирати їхній бізнес... це пояснюють якоюсь »націоналізацією", – сказав чиновник.

Репресії здійснюються навіть щодо неповнолітніх. Так, колаборанти й окупанти об'єднали всі місцеві профтехустанови й оголосили, що з чотирьох закладів тепер буде один.

«І тих підлітків, які не хочуть йти вчитися в цьому навчальному закладі, окупанти обіцяють призвати до ворожих збройних сил», – сказав Федоров.

Він додав, що останні два тижні і в Мелітополі, і в Мелітопольському районі часто відбувається «бавовна» на об'єктах, що використовуються російськими військовими.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони рф заявили, що внаслідок ударів по Харкову нібито знищено 90 «бойовиків». Насправді окупанти двічі вдарили по гуртожиткам міста та вбили багато мирних мешканців.

ІА "Вголос": НОВИНИ