Нещодавно стало відомо, що на війні в Україні загинув студент із Замбії, засуджений у Москві.

Російський бізнесмен Євген Пригожин підтвердив інформацію про те, що його приватна військова компанія «Вагнера» завербувала у російській колонії громадянина Замбії Лемехані Ньїренду, який згодом загинув на війні в Україні.    

Про це пишуть пропагандистські ЗМІ РФ з посиланням на пресслужбу компанії «Конкорд».

«Я добре пам'ятаю цього хлопця. Я спілкувався з ним у Тверській області і запитав: «Навіщо тобі ця війна? Ти через пару років зможеш вийти достроково, скоро будеш удома та побачиш своїх рідних. Навіщо ти поїдеш? Адже шанс загинути доволі високий. Пам'ятай про це», - розповів очільник ПВК «Вагнера».

За словами Пригожина, громадянин Замбії погодився піти на війну нібито через «вдячність за допомогу РФ у здобутті африканцями незалежності».

«Ви, росіяни, багато років допомагали нам, африканцям, здобути незалежність. Коли нам було важко, ви простягали нам руку і продовжуєте це робити й зараз. ПВК Вагнера рятує тисячі африканців, і якщо я поїду разом з вами на війну, мабуть, це найменше, як я можу сплатити за наші борги. А якщо я залишусь живим, то навчуся боротися за свою Батьківщину», - навів слова загиблого студента Пригожин.

Нагадаємо, росія відправила на війну в Україну 23-річного студента із Замбії, який відбував тюремне покарання у Москві. На фронті хлопець загинув.

ІА "Вголос": НОВИНИ