Запорізька АЕС знову на межі блекауту. Також обмежено рух на Дніпровській ГЕС, до речі, у мережі пишуть про можливе влучання по дамбі.

Про це повідомляє Енергоатом.

О 05:10 22 березня під час масштабної ракетної атаки на Україну відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ «Дніпровська». Наразі найбільша у Європі атомна електростанція з'єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС з об'єднаною енергосистемою України.

Лише нещодавно наші енергетики відремонтували цю лінію. Вона не працювала протягом тривалого часу через пошкодження внаслідок чергового російського обстрілу.

Очільник Енергоатома Петро Котін наголосив, що така ситуація вкрай небезпечна і загрожує настанням аварійної ситуації. Якщо відключиться остання лінія зв'язку з вітчизняною енергомережею, ЗАЕС опиниться в черговому блекауті, що є важким порушенням умов безпечної експлуатації станції.

Є влучання і по найбільшій ГЕС України.

Про це повідомляє Укргідроенерго.

Наразі триває пожежа на станції. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики, долаючи наслідки численних авіаударів. 

Загрози прориву немає. Ситуація на станції контрольована. 

О 06:23 патрульна поліція Запорізької області повідомила, що рух автодорожнім переїздом гребля Дніпровської ГЕС повністю обмежено.

Поліцейські наголосили, що рух здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вулиця Сергія Тюленіна — Січі — Таганська). А також, через Нові мости та Хортицький район. 

ІА "Вголос": НОВИНИ