Лікарні Львова не готові прийняти жодного пацієнта, хворого на коронавірус. Адже для цього не має ані грошей, ані фахівців, ані необхідних інструментів, ані приміщень.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявив ексзаступник голови ВРУ Руслан Кошулинський.

«Звертаємося зараз до місцевих інфекційних лікарень і запитуємо: ви готові боротися з коронавірусом? Виготові захистити нас? Ви маєте необхідні засоби? Ні, не готові! Нічого немає! А в нас від Академії мистцетв до Медуніверситету навчається величезна кількість студентів з Китаю! У Львові, дякувати Богу, не найгірша інфекційна лікарня, але медики не мають ні спеціалізованого одягу, ні спеціалізованих масок, ні спеціалізованих ношей, ні наметів і відділень, де можна було би утримувати хворих впродовж 14 днів інкубаційного періоду», - зазначив Кошулинський.

Після спілкування із медиками Львова, політик зазначив, що через так звану «оптимізацію» медичних закладів місто виявилося неготовим до проблемних ситуацій.

«Влада має три базові завдання. Захист - будь-який, військовий, інформаційний, медичний, соціальний. Створення умов для життя. І справедливий розподіл зароблених грошей, тобто державний бюджет. Тому питання до влади: ви передбачили біологічний захист? Не передбачили! Зробили так звану »оптимізацію« - позакривали стаціонари інфекційних лікарень, внаслідок чого ми тепер можемо мати дуже негативні наслідки. І фахівців у цій галузі дуже небагато, бо за роботу їм виплачують копійки», - наголосив Руслан Кошулинський.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ