Адвокати екс-лідера одеського осередку «Правого сектора» Сергія Стерненка, якого засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі та відправили в СІЗО, висунули вимогу перевести його в столицю через загрозу життю та здоров'ю.

Таку заяву оприлюднила юридична компанія «Міллер».

«За нападом на українського активіста Сергія Стерненка стояли представники правоохоронних органів Одеси. Саме тому знаходження Сергія в одеському СІЗО, куди його доставили після оголошення вироку, несе реальну загрозу життю і здоров'ю », – йдеться в повідомленні.

Адвокат Масі Найєм подав заяву про застосування заходів безпеки на ім'я керівника одеського СІЗО Сергія Чішкали з проханням перевести Стерненка до Києва.

Такі заяви розглядаються протягом трьох днів. Повідомляється, що подібні заяви також подали народні депутати України Соломія Бобровська, Гео Лерос, Дмитро Наталуха, Вікторія Сюмар та Єгор Чернєв.

Згодом у компанії Міллер повідомили, що «було схвалено заяву наших адвокатів про забезпечення заходів безпеки до Сергія Стерненка: Сергій залишатиметься в Одеському СІЗО, і до нього будуть застосовані відповідні заходи безпеки у вигляді переведення в окрему камеру».

Через свого адвоката Сергій Стерненко звернувся до своїх прихильників (фото додається).

Лист Сергія Стерненка

Як відомо, Сергія Стерненка і його соратника Руслана Демчука засудили за напад на депутата Комінтернівської райради і колишнього керівника райорганізації партії «Батьківщина» Сергія Щербіча і його викрадення в квітні 2015 року.

23 лютого суддя Приморського районного суду Одеси Віктор Попревич визнав активіста Сергія Стерненка винним за всіма статтями, які йому інкримінували.Його звільнили від відповідальності через збіг терміну давності за обвинуваченням у викраденні людини за попередньою змовою осіб, але присудили ув’язнення за статтями «розбій» та «незаконне зберігання зброї». До оскарження вироку активісту обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Чоловіка підозрюють у причетності до викрадення депутата Сергія Щербича.  Правоохоронці заарештували Стерненка у 2015 році. На той час він був одним із лідерів «Правого сектора» в Одесі.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ