Пілот Національної гвардії США Сет Нерінг, який загинув під час катастрофи винищувача Су-27 16 жовтня у Вінницькій області, уперше брав участь у військових навчаннях за кордоном та вперше виконував політ на винищувачі Су-27УБ.

Про це заявили в прес-службі підрозділу Національної повітряної гвардії Каліфорнії, передає Громадське.

У Нацгвардії США розповіли, що 44-річний підполковник народився у Фресно, штат Каліфорнія, проживав у Ріно, штат Невада.

До війська Сет Нерінг приєднався у грудні 1994 року як начальник екіпажу винищувача F-16. За цей час він налітав 2050 годин на винищувачах F-16 Viper та 224 години - на F-15 Eagle.

Як відзначається, він мав більше 20 років досвіду роботи пілота для ВПС США та Національної повітряної гвардії Каліфорнії.

Окрім того, США заявили, що долучаються до українського розслідування катастрофи.

Зазначимо, що вчора близько 17-ї години в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів і Хмільник) у ході виконання навчально-бойового польоту впав літак Су-27. За інформацією пошуково-рятувальної групи виявили тіла двох пілотів.

У мережі також з’явилось відео з місця авіакатастрофи Су-27.

Військово-повітряні сили США заявили, що їхній військовослужбовець також став учасником інциденту з літаком Су-27. Згодом стало відомим його ім‘я.

ІА "Вголос": НОВИНИ