Епідермологи та фахівці у сфері охорони здоров'я склали перелік з 12 пунктів, які повинні вжити усі уряди світу, аби запобігти масовій смертності від коронавірусу.

Про це пише "The New York Times".

Тоді як колишній директор Центру з контролю і профілактики захворювань у США Том Фріден запропонував втілити ці 12 кроків очільнику Білого дому Дональду Трампу.

Автор статті Ніколас Крістоф підмітив, що президент США втратив уже два місяці, і це може призвести до того, що від нового вірусу пневмонії загине понад мільйон американців.

Зазначається, що уряди мають виділити кошти на безкоштовні аналізи для виявлення хворих на коронавірус.

Наприклад у Вашингтонському університеті створили систему, яка дозволяє людям здавати аналізи не виходячи з авто, і таким чином запобігти потраплянню інфекції до лікарні, як це сталося в Південній Кореї.

Крім того, йдеться про те, що необхідна система «швидких аналізів» та тести, які зможуть виявляти хворих у яких виробився імунітет.

Вчені пропонують скасувати проведення масових заходів та запропонувати людям почати працювати віддалено, хоча навіть  за таких умов, коронавірусом може заразитися понад 1/3 американців.

Проте зазначається, що темпи поширення вірусу сповільняться, і це дасть науковцям час для створення вакцини та розроблення методів лікування хвороби.

Створити умови для використання системи дистанційної медицини.

Крім того, наголошується, що необхідно підготувати лікарні до ймовірного перенавантаження хворими на COVID-19, як це було в Китаї та Італії.

Далі варто скасувати усі відпустки медичним працівника та повернути на роботу медсестер та лікарів, які вже вийшли на пенсію.

Повідомляється, що можливо доведеться перепрофілювати кардіології та педіатрії, і бути готовими до того, що в пунктах невідкладної допомоги працюватимуть військові медики.

Наступним кроком має бути проведення профілактики в будинках для людей похилого віку, пансіонатах для інвалідів та людей похилого віку, притулках для бездомних, тюрмах і центрах діалізної терапії та обмеження кількості відвідувачів цих закладів.

Також варто скласти план на випадок масового зараження працівників служб допомоги з ймовірним залученням до роботи сил Національної гвардії.

Ухвалити закон про надання оплачуваної відпустки у зв'язку з хворобою всім працівникам та збільшити виробництво засобів індивідуального захисту.

Наприклад зазначається, що в США є 12 мільйонів масок-респіраторів в запасі, проте в умовах епідемії цього вистачить лише на добу.

Створити умови для дистанційного навчання учнів та студентів.

Також наголошується, що держава має подбати про малозабезпечене населення , аби в них не виникло проблем з житлом через нездатність платити за іпотеку або комунальні послуги.

Крім того, необхідно  надати людям, які перебувають на карантині право на отримання страховки з безробіття та скасувати для них вимог (документального підтвердження) для отримання допомоги.

Як писав «Вголос», смертельний коронавірус: вчені почали випробування вакцини на людях.

ІА "Вголос": НОВИНИ