28 серпня у Сєвєродонецьку Луганської області прощались із загиблим 25-річним командиром взводу батальйону «Айдар» Тихоном Курбатовим.

Про це повідомляє Громадське.

Як розповів військовий «Махно», що служить у взводі, яким командував Курбатов, Тихон загинув від кулі снайпера у голову.

Ситуацію на фронті «Махно» називає складною.

«Нас контролюють дуже сильно. Росіяни дуже добре проглядають нашу територію», — сказав військовослужбовець.

За його словами, позиції їх батальону регулярно зазнають обстрілів з мінометів, СПГ та РПГ. Частими є і випадки снайперського вогню.

Водночас, за словами бійця ЗСУ Миколи Матвієвського із позивним «Федорович», який, так само, як і Тихон, ніс службу у районі Торецька Донецької області, ситуація там менш складна порівняно з минулим роком.

«Він весь час батькам обіцяв, що буде берегтись. Але зараз перемирʼя, і через це ми трошки розхолодились. Треба постійно бути у тонусі», — наголосив військовий.

Друг Тихона Павло Черняков охарактеризував загиблого як сміливу, чесну та пряму людину.

«У 2014-му позиція Тихона була такою, що це наша Батьківщина, і треба її захищати, щоб там не було. Він казав: «Це мій обов'язок перед Батьківщиною», — розповів Павло.

На прощанні були присутні близько ста людей, серед яких був голова Луганської облдержадміністрації — керівник військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Як писав «Вголос», п’ятеро бійців “Айдар” уже 5 років перебувають за ґратами.

ІА "Вголос": НОВИНИ