Російський історик, політолог, блогер, публіцист, і постійний критик режиму Путіна Євген Понасенков розповів, яка зараз ситуація із правами людини у Росії.

Про це він розказав у статті для ІА «Вголос».

«Ситуація дуже печальна. Проте, треба сказати, що так зараз в усьому світі. Якщо раніше все було зрозуміло: в СРСР і Росії все погано, немає прав людини, свобод і чесних виборів, а натомість є Західна Європа і США, де є і права людини, і чесні вибори, і все інше. Сьогодні, на жаль, ситуація катастрофічно погіршилась. У Росії все, як було, так і є. Тут взагалі рідко бувають якісь зміни, тому ця тема нудна. А от Захід, який був прекрасною альтернативою, світочем і високою планкою розвитку, деградував і захворів «лівацтвом», яке він «підчепив» із СРСР. Злочинний радянський режим «експортував» «ліві» ідеї на Захід шляхом методів ГРУ і через псевдоінтелектуалів», - пояснив Євген Понасенков.

«Ми бачимо, що у західній Європі зараз є абсолютна катастрофа, коли громадяни Німеччини, Франції та інших країн не можуть говорити те, що вони хочуть, як і в США. Немає ніякої свободи слова. Ба більше, існує фашизм: якщо ви відверто висловите свою думку, вас просто звільнять із роботи, посадять у тюрму. Тому ми тепер у Росії не можемо посилатись на Захід і говорити «от, ви – поганий Кремль, погана влада, а існує альтернатива, подивіться на Захід, як треба». Сьогодні в США тотально сфальсифіковані вибори, це бандитський «лівий» переворот і наша «Рада з прав людини» вже не може «закинути» Путіну і владі, що є якісь критерії чи світові стандарти. Сьогодні їх немає», - додав російський опозиціонер.

«А що стосується Росії, то я повторюю: тут навіть немає, про що говорити. Всі прекрасно розуміють, що  був радянський режим, потім кілька років такої дивної свободи при Єльцині і тепер путінський режим. Як не було прав людини, так їх сьогодні і немає», - підкреслив він.

«Ми (Незалежна рада з прав людини, ред.) намагаємось дуже адресовано та фрагментарно допомагати людям. Тобто, ми не можемо забезпечити дотримання прав людини для мільйонів, це технічно неможливо, але ми намагаємось допомагати хоч комусь конкретному. У нас є багато базік типу Навального, які говорять про прекрасну, як я кажу «Раису» («Россию», ред.) майбутнього. Тобто, як комуністи – обіцяють лише про майбутнє. Ми ж стараємось допомагати конкретно. Якщо когось неправомірно вигнали з роботи, засудили чи звинуватили, ми знаходимо безплатного юриста, ми намагаємось про це писати у пресі й дуже багатьом допомагаємо. Але це конкретна кропітка робота і ми нічого не можемо зробити глобально. Та й взагалі, зараз мало хто може щось глобально змінити», - резюмував Понасенков.

Читайте більше у статті: «Особистий ворог» Путіна, опозиціонер Євген Понасенков: «Коли людина нічого не вміє, вона йде куди? Вона йде в політику»

ІА "Вголос": НОВИНИ